top of page
  • Foto van schrijverLinda

Natuurlijke antibiotica die écht werken!

Farmaceutische antibiotica zijn ongetwijfeld een van de grootste uitvindingen van de mensheid. Ze helpen om het leven van veel mensen te redden die anders zouden zijn overleden aan verschillende infecties. Er zijn verschillende soorten farmaceutische antibiotica beschikbaar. Met behulp van verschillende soorten kunt u bacteriële infecties en sommige soorten parasieten behandelen. Het probleem met antibiotica is echter dat ze infecties die worden veroorzaakt door virussen of schimmels niet kunnen behandelen.

Dit betekent dat infecties zoals verkoudheid, griep, vele soorten hoest en keelpijn immuun zijn voor antibioticabehandeling. Een ander probleem met antibiotica tegenwoordig is dat ze soms te veel worden voorgeschreven. Dit is gevaarlijk omdat het verkeerd gebruik en overmatig gebruik van antibiotica kan leiden tot antibioticaresistentie.

Dit betekent dat infecties zoals verkoudheid, griep, vele soorten hoest en keelpijn immuun zijn voor antibioticabehandeling. Een ander probleem met antibiotica tegenwoordig is dat ze soms te veel worden voorgeschreven. Dit is gevaarlijk omdat het verkeerd gebruik en overmatig gebruik van antibiotica kan leiden tot antibioticaresistentie.

Daarom heb ik er jaren geleden voor gekozen om met de natuur te werken in plaats van de natuur links te laten liggen.

Ik wil jullie graag enkele van mijn veel gebruikte natuurlijke antibiotica laten kennen en misschien kunnen jullie deze 15 natuurlijke antibiotica mee in jouw leven brengen.


image via Freepik


1. Knoflook

Deze penetrante kleine bol geliefd bij veel voedselliefhebbers is volgens de wetenschap een natuurlijk antibioticum, met antivirale en schimmelwerende eigenschappen. Een studie uit 1999 wees uit dat knoflook zwavelverbindingen bevat die allicines worden genoemd. Deze fungeren als natuurlijke antibiotica. Een studie in 2011 bevestigde de bevindingen van de vorige studie, met behulp van knoflook in de vorm van een extract.

Naast zijn kiemdodende eigenschappen bevat knoflook ook een breed scala aan vitamines, mineralen en voedingsstoffen die gunstig zijn voor het lichaam. Knoflook is laag in calorieën, maar het is rijk aan mangaan, vitamine B6 en vitamine C. Het bevat ook aanzienlijke hoeveelheden ijzer, vitamine B1, fosfor, kalium en koper.


image via Shutterstock


Knoflook kan ook helpen om darmparasieten te doden. Om dit te doen, eet elke dag 2 of 3 rauwe teentjes knoflook op een lege maag. Neem ook knoflook op in je kookkunsten. Je kunt ook knoflooksupplementen nemen om jezelf te beschermen tegen verschillende ziekten en ziekteverwekkers. Het is een goed idee om een arts te raadplegen voordat u begint met het nemen van een supplement.Knoflook is veilig om te consumeren, maar de enorme doses hebben het potentieel om interne bloedingen te veroorzaken. Dit is vooral belangrijk bij het overwegen van knoflooksupplementen of -extract. De aanbevolen dosis niet overschrijden. Mensen die bloedverdunnende medicatie nemen, moeten een arts raadplegen voordat ze knoflook nemen voor antibioticadoeleinden. Vergeet niet dat knoflook de effecten van dit soort medicijnen kan versterken.


Toen ik nog naar Spanje op vakantie ging heb ik knoflook leren waarderen. Op restaurant bestelde ik een steak en kreeg daar zowaar 5 tenen knoflook bij geserveerd. Die waren mee gebakken bij de steak waardoor zij ongelooflijk lekker smaakten. Sindsdien bak ik ook volledige tenen look bij mijn steak.

Maar ik zou geen aromatherapeute zijn mocht ik niet de kennis hebben van de werking van knoflook als etherische olie. Natuurlijk is dit een straffe olie. Het heeft bewezen te helpen tegen aderverkalking, hart- en vaatziekten en kanker. Ook kunnen artsen het mannen aanbevelen die lijden aan libidoverlies. Zij helpt om verkoudheid te bestrijden, kan helpen bij een hoge bloeddruk en vermindert het cholesterol.

Knoflook is een digestief tonicum dat de eetlust stimuleert. Het is ook krampstillend en antiputrid. Moleculaire docking-onderzoeken tonen aan dat organozwavelverbindingen in knoflook (vooral diallylsulfide en triallylsulfide ) anti-coronavirus SARS-CoV-2-activiteit hebben.

Knoflook etherische olie heeft veel voordelen voor de huid. Het staat bekend om zijn antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen, waardoor het een uitstekend ingrediënt is in producten voor de acnegevoelige huid. Het helpt ook om ontstekingen te verminderen en de geïrriteerde huid te kalmeren.


Nota:

Etherische olie mag je nooit zuiver op je huid aanbrengen, altijd een samenstelling maken van een basisolie zoals amandelolie en dan enkele druppels van de etherische olie indoen.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page