top of page
  • Foto van schrijverLinda

Februari, Sprokkelmaand van nieuwe energie

Het gaat snel, al de tweede maand van het jaar.   Deze maand wordt ook wel Sprokkelmaand genoemd of reinigingsmaand.

Dat doet me eraan denken dat het op 1 februari ’24 laatstleden, bij de paganisten onder jullie, Imbolc was.  Een feest waarbij alles goed schoongemaakt wordt.  Grote schoonmaak dus. En dat is nu net wat ik gedaan heb.  De grove bezem door mijn huis gehaald om het klaar te maken voor de lente zodat we met een schone, propere lei kunnen starten.

Je voelt het ook als je huis eens goed onderhanden genomen is.  De lucht en de ruimte voelen anders aan, alsof er een nieuwe, frisse energie door gewaaid heeft. Als je dan je hele ruimte nog eens extra opfrist met een etherische olie, dan mag de lente komen.

 

BRENG NIEUWE ENERGIE IN JE HUIS MET DEZE VIJF EENVOUDIGE STAPPEN.


In de natuur zie je dat chaos en wanorde gekoppeld zijn aan processen van afbraak, verval en loslaten.


De processen waaruit nieuw leven ontstaat verlopen volgens een zeer geordend en vast patroon die gedurende de hele levensfase van de plant, het dier of de mens, zichtbaar blijft.  Deze beide processen van afbraak en die van opbouw, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zoals donker en licht, dood en leven en zoals yin en yang. Ons hele leven wordt bepaald door sterk ritmisch geordende processen die -bewust of onbewust- in belangrijke mate verantwoordelijk zijn voor de keuzes die we maken en de patronen die zich aftekenen.


Wanorde en de processen van afbraak, verval en loslaten zijn echter noodzakelijk om ruimte te maken voor het nieuwe leven en nieuwe mogelijkheden.


Wanneer het oude niet afgebroken en opgeruimd wordt, wanneer het oude blad aan de boom blijft hangen, is er geen ruimte voor het nieuwe blad dat in de lente staat te popelen om zich uit de knop naar buiten te wurmen. Een eeuwig, zich herhalend proces van dood en wedergeboorte waaraan ook wij in ons dagelijks leven onderworpen zijn en dat de potentie in zich draagt van groei en vernieuwing. Wanorde heeft dan ook betrekking op alles wat je om je heen verzameld hebt, in welke vorm dan ook, dat zijn geldigheid, functie of levenskracht verloren heeft, dat afgestorven is en overbodig geworden en je daardoor verhindert je leven te leven zoals je dat eigenlijk wilt.


Feng Shui, de helpende methode om je huis terug in balans te brengen.


Feng Shui is een Chinese filosofische methode om een harmonieuze en gezonde woonomgeving te creëren waarin je als mens gelukkig kunt zijn en je thuis kunt voelen. Deze methode neemt de kwaliteit van levensenergie, de Chi energie, in een omgeving als uitgangspunt. De Feng Shui werkt met deze levensenergie en zorgt ervoor dat er een weldadige en prettige stroom van deze energie door je huis heen kan bewegen zodat er in voldoende mate een sprankelende en krachtige omgeving kan ontstaan. Daardoor neemt de voedende en leven brengende kwaliteit van je huis, van je directe omgeving toe. Het verbeteren van de Chi energie in huis levert ook onmiddellijk een verbetering van de Chi energie in het leven van de bewoner(s) op. Wanorde in je huis zorgt voor wanordelijke, zeg maar gerust chaotische, Chi energie.


Tijd dus voor nieuwe energie met een voorjaarsschoonmaak!


In de winterperiode, waarin er gewoon minder licht was, hebben we ook makkelijker dingen over het hoofd kunnen zien.  Maar nu de belofte van de lente eraan is gekomen, is het tijd voor actie!


Vijf eenvoudige stappen en een extra Bonussen


1. Zet de ramen open en geef de eventuele zon en frisse lucht vrij spel in je huis

De zon maakt zichtbaar welke plekken ernstig zijn verstoft en meer aandacht nodig hebben. Het brengt gestagneerde, stoffige energie in beweging en geeft jou en je huis weer de zuurstof die nodig is om de volgende stap te zetten.


2. Maak een emmertje met goed sop om af te stoffen

Ik gebruik hiervoor een allesreiniger of een zelfgemaakte reiniger met appelsien. Bijkomende voordelen: het ontvet je huid niet zoals andere allesreinigers doen en de etherische sinaasappelgeur stemt je bovendien heel erg vrolijk waardoor het soppen nog leuker wordt.


3. Kies!

Door het afstoffen laat je alles weer even door je handen gaan. Neem van de gelegenheid gebruik om te kiezen of iets nog op de goede plek staat; of je het nog nodig hebt en blijft gebruiken; of dat het weg kan.


4. Werk met aandacht en goede intentie

Al schoonmakend geef je alle voorwerpen in je huis en alle hoekjes en gaatjes van je huis weer even de aandacht die ze nodig hebben en ook verdienen. Tijdens dat proces is het ook heel eenvoudig om vanuit een goede intentie te werken; de juiste intentie is zo’n beetje de allerbeste allesreiniger die er bestaat. Je focust namelijk je aandacht en dus je energie op een positief resultaat dat je voor ogen staat.


5. Ervaar bewust de verandering in energie

Als laatste mag je, moe maar voldaan, van het resultaat gaan genieten. Neem een lekkere kop thee en bezie het resultaat van je inspanningen. Wat is er veranderd? Wat voelt er hierdoor anders in jou? Welke ballast is er opgeruimd? Van welk beklemmend gevoel is je hart bevrijd of welke steen ligt er niet meer op je maag.


6. BONUSSEN

Als je het echt goed wilt doen: koop je voor jezelf en je huis nu een prachtige bos bloemen als beloning! En voor degenen die nog een stapje verder willen gaan en er nog even op kunnen wachten omdat ik nog zo’n kleine twee maand moet revalideren, is er nog een bonus: namelijk om een massage naar keuze te ontvangen met maar liefst 10% korting.  Die korting verkrijg je door vermelding van AROMA10 in je aanvraag van een massage. 


Een huis dat vrij is van ballast is de metafoor van een leven zonder obstakels.


Er is alleen maar ruimte voor hier en nu, voor groei en beweging, zonder hindernissen. Je hebt meer energie wanneer je emotionele welzijn, je relaties, je groei en ontwikkeling, je creativiteit, je liefdesleven, je geldzaken, je gezondheid en je fysieke omgeving optimaal functioneren. Door een opruiming te houden en de chaos de baas te worden, kun je energie vrijmaken voor zaken die er echt toe doen.

Leven zonder ballast, zonder wanorde in welke vorm dan ook, is een verlicht leven waarin je niet meer beheerst wordt door de chaos om je heen!

 

 

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page