top of page
  • Foto van schrijverLinda

Regendipje of zongebrek?Gebrek aan zonlicht en iedereen draait dol tijdens deze carnaval tijd.  Daar heb ik geen zin in en jij misschien ook niet.                                                                                                                                                        De regen helpt de plantjes wel om te groeien en te bloeien en het grondwater wordt aangevuld en staat her en der al hoog, waardoor we misschien voor een keertje een warme zomer kunnen doorstaan zonder gebrek aan water.   Maar dat is een schrale troost, als mens heb je toch graag na regen wat zonneschijn.  Als de zon schijnt ziet alles er anders uit.  Iedereen lijkt ook vrolijker en sociale contacten worden veel vlotter gelegd. Door de regen ziet alles er grijs en nat uit, een triestige aanblik.  Veel mensen die ik tegenkom zien er ook triestig uit en als ik met hen in gesprek ga, staat het huilen hen nader dan het lachen.   Iedereen klaagt steen en been.


Bekijk eens even onderstaande punten en als je één of meerdere van de volgende symptomen hebt, heb je wellicht last van een regendipje:


o   Verminderde weerstand

o   Gebrek aan focus of concentratiestoornis

o   Chronische vermoeidheid

o   Veel behoefte aan slaap

o   Behoefte aan veel koolhydraatrijk voedsel

o   Het gevoel hebben niet meer in balans te zijn

o   Minder behoefte aan sociale contacten

o   Prikkelbaarheid

o   Stemmingswisselingen

o   Somberheid

o   Gewichtstoename

o   Snel vergeten


Er is iets aan doen!


Je kunt er iets aan doen, echt waar.  Alleen moet je jouw moed bij elkaar rapen en inzien dat je in een dipje zit.  Deze situatie is niet echt leuk voor jezelf, maar ook niet voor degenen die bij jou in huis wonen.  Zoek je redding bij etherische oliën. Sta recht en pak die olietjes!  Zij kunnen je helpen om de zon in je hart te laten schijnen, je concentratie te verhogen, je geheugen te stimuleren,  kortom je beter te voelen.

Ik zal even een opsomming maken van etherische oliën die zeer effectief zijn bij het herstellen van de balans tussen lichaam en geest én het verbeteren van je stemming.

 

Oliën die stimuleren en je concentratievermogen stimuleren zijn:

  • Zwarte Peper (ook verwarmend), citroen, pepermunt en rozemarijn (opgelet bloeddrukverhogend)

Deze oliën passen goed bij mensen die mentaal moe zijn, zich slecht kunnen concentreren en snel vergeten.


Citrusgeuren staan erom bekend dat ze energie geven, en ze zorgen voor een prettig gevoel.

  • Sinaasappel, mandarijn en citroen

Perfect om jezelf mee op te peppen tijdens de sombere dagen.  Mandarijn helpt ook nog om goed te slapen.


Grapefruit: Een echte goedgevoel geur! Grapefruit staat bekend om de natuurlijke antidepressieve eigenschappen en helpt om wat gewicht te verliezen.


Bergamot: De frisse, pittige geur heeft een balancerend effect op de geest en kalmeert ongewenste emoties zoals stress, angst, verdriet en woede. Het herstelt ook het vertrouwen, wellness en energie.


Jasmijn: De exotische bloemengeur van jasmijn maakt vrolijk en verfrist. Het helpt tegen depressieve gevoelens.


Ylang-Ylang: Deze olie is vooral geschikt als je strijdt tegen stress en mentale vermoeidheid.


Lavendel: Het geurige lavendel kent heel brede toepassingen. Het werkt tegen veel kwaaltjes en stoornissen. Het is een natuurlijk antidepressivum en werkt dan ook kalmerend.

 

Hoe moet je die oliën gebruiken?


  • Vernevel ze met een diffuser.


  • Neem een potje met melk en doe daar enkele druppels etherische olie op.  Doe dit mengsel in je bad.  Of neem wat neutrale zeep en voeg daar een druppel etherische olie aan toe en neem een zalige douche ermee.

  • Doe 3 druppels etherische olie in 15 ml plantaardige olie (1 eetlepel) en masseer dit onder je voetzolen.

  • Doe een paar druppels in een inhalator en adem een paar maal diep in.

  • Of neem een aromamedaillon (of een stoffen zakdoek) en doe hier een paar druppels in en draag je favoriete geur de hele dag bij je.


Weet je na deze tips nog niet goed hoe hieraan te beginnen, of heb je nu nét die olie niet in huis? Geen paniek, contacteer jouw favoriete massagetherapeute en de oplossing is nabij. 

www.nephthys.be of bel of sms op 0498/777 369

Warme groet

Linda

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page